Mijn echte naam is Joni Veenhof uit Cothen maar iedereen die mij kent noemt mij Joon.
En zo is de naam geboren, ‘art by JOON’.
Abstracte kunst gemaakt met liefde vanuit het hart.
Vanuit een plek heel dicht bij mezelf, voor mezelf en voor anderen.

Art by JOON is ontstaan in 2015, toen ik mijn eerste 
schilderij maakte. Iets waar ik nooit een studie voor heb gevolgd of een cursus voor heb gedaan maar wat is ontstaan vanuit het idee: ‘laat ik dat gewoon eens proberen’.
Vanaf dat moment was ik verkocht. Ik begon zelf te experimenteren en op onderzoek uit te gaan. Door veel filmpjes te kijken en af te gaan op mijn gevoel ontstonden de leukste en mooiste dingen.

Inmiddels heb ik mijn eigen stijl gevonden in het 
abstracte schilderen met textuur. Ik vind het prachtig om texturen te gebruiken om het doek tot leven te wekken maar het tegelijkertijd rustig te houden qua kleur. Een zachte uitstraling met een rauw randje.

Mijn doeken worden opgebouwd door het maken van de textuur en die dan op te halen met verschillende lagen verf over elkaar heen. Hierdoor ontstaat er een mooie diepgang in het doek en vult hij mooi de ruimte op waarin hij komt te hangen.

Ieder doek is uniek en ontstaat door inspiratie uit 
verschillende hoeken.
Muziek, de natuur of een gevoel/emotie en soms is het door iets wat iemand zegt of draagt. Inspiratie is overal, zolang je maar kijkt en niet zoekt.

Rust is voor mij een belangrijk onderdeel van het 
schilderen. Dat gevoel van creëren en loslaten in het proces vind ik het mooiste wat er is. 
Als ik schilder ben ik helemaal in mijn eigen wereld van overgave, uit het hoofd en in het gevoel. Afgaan op je intuïtie en gewoon doen.

Ondertussen vinden mijn doeken langzaamaan hun weg naar 
liefhebbers buiten mijn vrienden/kennissenkring en dat vind ik onwijs leuk! 
Dus ik besloot in 2021 om mijn doeken te delen via social media voor een ieder die het leuk vind om mijn artistieke reis te volgen.

Als iemand een compliment maakt over een doek of een doek 
van mij wilt kopen voel ik me ontzettend vereert. Ik schilder vanuit mijn hart en hoop er mensen mee te kunnen bewegen, of soms juist even stil te laten staan. Als dit dan lukt is dat ontzettend waardevol en hartverwarmend.

Ik hoop in de toekomst nog veel meer doeken te schilderen 
en mensen er blij mee te mogen maken. Ik kom dan ook graag met je in contact.

Voel je vrij om vragen te stellen, een afspraak te maken voor een bezichtiging of voor een op maat gemaakt doek of om even gedag te zeggen.

Hopelijk spreken we elkaar snel.

Liefs,
JOON